Restauruojant namą – naujos idėjos

Restauruojant senąjį namą daugybę erdvių teko pakeisti ir perplanuoti kitaip. Radome skelbimą „gaminame spintas su stumdomomis durimis“ ir jau iškart žinojome, kad bent vienoje vietoje naujame name bus tokių stumdomų durų. Jeigu norite tiksliau, kas per durys ir kas jas darė, ieškokite daugiau informacijos puslapyje http://www.vesida.lt Ten dirba geri specialistai, jie viską ir paaiškina, ir pasiūlo, ir padaro. O dabar apie mūsų naujai įrengtą pirmąjį aukštą.

Kaip buvo seniau

Specialios spintosSenasis senelių namas visada buvo labai apleistas, tačiau jie taip gyveno. Jis turėjo ir savotiškų senovinių motyvų. Pavyzdžiui, patekę per pagrindines duris atsidurdavome priemenėje, kur seneliai laikydavo įvairius rakandus. Ten pat buvo ir neįtikėtinai siauri laiptai į antrąjį aukštą, tačiau šis, kiek save atsimenu, visą laiką buvo neįrengtas. Pirmame aukšte išėję iš šaltos priemenės iškart patenkame į padūmavusią virtuvę. Tikrą senovišką virtuvę su krosnimi, kuri ir šildo, ir kepa. Iš čia vesdavo durys į tris kambarėlius – senelės, svečių ir senelio kambarį. Tualeto viduje nebuvo, tad ir vietos jam atskirti nebuvo. Virtuvėje berods vykdavo ir maudynės dubeniuose. Seniau žmonės visi taip gyveno, dabar sunku tai suprasti. Be to, kad namai buvo su tiek daug sienų, dar jie buvo ir apstatyti iki lubų tamsiomis sekcijomis bei galybe daiktų. Jų buvo prikištos pilnos spintos, prikrauta ant viršaus, prigrūsta po apačia, prikišti paloviai.

Naujas gyvenimas

Toliau skaityti „Restauruojant namą – naujos idėjos”

Baldų gamyba Klaipėdoje – greitai ir kokybiškai

Virtuvės baldai KlaipėdojeUAB „Medeinus“ – baldų gamyba Klaipėdoje užsiimanti įmonė. Įmonė siūlo unikalius sprendimus kiekvienam asmeniui pagal poreikius, visuomet atsižvelgia į lūkesčius ir klientų galimybes. „Medeinus“ gamina stumdomas duris, baldus virtuvei bei kitiems namų kambariams. Naudodami aukštos kokybės, ilgaamžes medžiagas, gamintojai garantuoja baldų patvarumą, ilgaamžiškumą ir puikų stovį. Jeigu domitės naujovėmis baldų rinkoje, siekiate namuose turėti modernius ir stilingus baldus, mėgstate netradicinius sprendimus, arba atvirkščiai, esate klasikos mėgėjas – „Medeinus“ pagamins baldus pagal kiekvienos šeimos ar pavienių asmenų pageidavimus.

Virtuvės baldai Klaipėdoje užtikrina, kad šiame kambaryje, kuriame praleidžiama daug laiko, baldai bus išdėstyti patogia naudojimuisi tvarka, kambariui suteiks erdvės, jaukumo ir išskirtinumo. Tegul virtuvė būna ta vieta, kurioje maloniausia susirinkti su šeima, papietauti arba pavakarieniauti ir jaukiai leisti laiką. Neretai maisto gaminimas namuose nesuteikia teigiamų emocijų būtent dėl netinkamai įrengtos virtuvės, kurioje baldai neužima aiškių pozicijų, yra išdėlioti netvarkingai ir nefunkcionaliai. Su specialistų pagalba virtuvę visuomet galima įsirengti tvarkingai, kompaktiškai ir ją paversti mėgstamu namų kampeliu.

Toliau skaityti „Baldų gamyba Klaipėdoje – greitai ir kokybiškai”

Darbas gėlių šiltnamyje užsienyje

Kai šiltnamis tampa darbo vieta, kiekvieną dieną praleidi nei viduje, nei lauke, tačiau su augalais. Tokią realybę pajunta ne vienas emigrantas, iškeliavęs svetur vasarai padirbėti. Dirbti šiltnamiuose dažniausiai mėgsta studentai, kurie turi ilgas vasaros atostogas ir per jas kaip tik gali sau leisti padirbėti bei užsidirbti mokslo metams į priekį, kartu vasarą ir taupiai pagyvenus. Darbas, emigracija, šiltnamiai kaina galiausiai atsiperka, nes iš tokių vasarų studentai parsiveža nemažai pinigų, kelis tūkstančius eurų. Kalbamės su Ieva, kuri dirbo gėlių šiltnamyje.

Ieva, kaip išvažiavai dirbti vasarai į Olandijos šiltnamį?

Vedrana produkcijaSu viena klasioke palaikydavau ryšius, žinojau, kad ji važinėja dirbti į šiltnamius Škotijoje, Olandijoje. Kaip tyčia pavasarį susitikome, ji mane pakvietė prisijungti. Man patiko tokia idėja, kadangi kaip tik svarsčiau, ką daryti vasarą, kur užsidirbti daugiau pinigų. Taigi, iškart priėmiau šį pasiūlymą. Taip su bičiulės, draugės pagalba ir išvažiavau.

Kokios ten buvo gyvenimo sąlygos?

Toliau skaityti „Darbas gėlių šiltnamyje užsienyje”

Reklamos būdai internete

AdWordsKad ir kokį genialų verslą kuriate, nusiteikite, kad be reklamos jis neišgyvens, o tiksliau – net negims, nes niekas apie jį išvis nieko nesužinos. Tad žinoti, kas yra reklama su Google AdWords, taip pat žinoti keletą kitų reklamos būdų – vertėtų. Geriausia, žinoma, iškart samdyti profesionalus, kurie akimoju jums sukurs pačią efektyviausią reklamos kampaniją ir strategiją, apie tokias paslaugas daugiau informacijos rasite čia. Tačiau visada geriau sekasi bendradarbiauti su reklamos specialistais, kai jau ir patys būnate šiek tiek girdėję apie skaitmeninę reklamą. Štai keletas jos metodų.

Google reklama – ar visi ją supranta?

Išties reklama su Google AdWords yra gana sudėtingas dalykas ir labai dažnai žmonės, kurie patys nedirba nieko su skaitmenine erdve, net nežino, kas tai yra. Kai kurie asmenybės tobulėjimo specialistai netgi kalba apie tai, kad Google reklama yra atsakinga ir už tai, kad mes tarsi gyvename uždarame rate. Mat paieškos sistemos renka informaciją apie kiekvieną vartotoją ir pagal tai, ką jis „googlina“ sudaro atitinkamą algoritmą ir kokias reklamas jam rodyti. Todėl, jeigu esate užkietėjęs sodininkas ir apžiūrėjote internete sodo prekes, skaitote patarimus naujienų portaluose, kaip auginti daržoves ir pan., veikiausiai visada visur matote būtent jums skirtą Google reklamą, reklamuojančią lyg tyčia jums tinkančius kastuvus, kibirus, trąšas ar guminius botus. Taip veikia labai protinga Google reklama ir protingi žmonės, kurie supranta šios reklamos naudą bei ją užsako.

Reklama Feisbuke

Toliau skaityti „Reklamos būdai internete”

Ko nežinosite, prieš statant namą

Namai iš karkasoJurgis sako, kad nesitikėjo, jog karkasiniai namai Vilniuje jam taip pakeis suvokimą apie daug dalykų. Vyras ėmėsi savo gyvenimo svajonės, namo statymo, prieš porą metų. Tada jis turėjo vieną požiūrį, kiek kainuoja statybos, kaip viskas vyksta, o dabar jis gali pasakyti, kad nereikia puoselėti iliuzijų, jog viskas bus vienaip ar kitaip. Iš tiesų viskas būna labai įvairiai, ir tik praktikoje statydamas namą susiduri su kai kuriais dalykais bei išvis sužinai, kad jie egzistuoja. Kalbamės su Jurgiu ir prašome pasidalinti patirtimi.

Kokį namą buvai suplanavęs statyti? Karkasinį?

Taip, tai turėjo būti standartinis karkasinis namas dviejų aukštų. Apdaila turėjo būti baltas tinkas, stogas žalias iš skardos. Gražus namas, bet ne tokia „degalinė“, kokias dabar visi statosi, o labiau panašus į klasikinį, kaip iš filmų.

Kokius poreikius namas turėjo patenkinti?

Namas pirmame aukšte turėjo turėti pirtį, garažą, ūkinės paskirties patalpą, koridorius. Tai vietos, kur galima atlikti tam tikrus poreikius, tačiau tai dar nėra gyvenamosios patalpos. Visos gyvenamosios patalpos – antrame aukšte. Ten virtuvė, du vaikų kambariai, darbo kambarys, svetainė, miegamasis. Nutarėme, kad tiek kambarių užteks, daugiau vaikų lyg ir neplanavome, nors kas žino, kiek jų dar gal bus. Tačiau apsistojome ties tokiu planu, o netikėtumai jau yra kitas klausimas, jiems nebūni pasirengęs. Kuo smagu tokioje vietoje ir tokiame name? Kad per langą visą laiką matai, kaip atsiveria puikios panoramos, nuo terasos – tikras gamtos vaizdas.

Toliau skaityti „Ko nežinosite, prieš statant namą”