Šviestuvai internetu

Sakoma, kad internetu apsiperka tik tinginiai, kurie neturi noro ar jėgų rodytis viešumoje bei tingi vaikščioti po parduotuves. Ši nuomonė klaidinga. Šviestuvai internetu – tai išskirtinė galimybė pasiekti platų pasirinkimą prekių, kurios galbūt nė nepasirodė Lietuvos parduotuvėse. Beje, tai sutaupo begalę laiko, kurį galite skirti savo laisvalaikiui. Tad pamirškime nusistatymą apie tinginystę ir pabandykime suprasti, kiek privalumų suteikia ši paslauga.

Galite sekti parduotuvės veiklą

Apie šviestuvusJei šviestuvai internetu – tai prekės, kuriomis domitės nuolat, geresnio būdo apsipirkti tikrai nerasite. Čia galite sekti visas naujienas, gauti pranešimus apie nuolaidas bei asmeninius pasiūlymus, kurie padės sutaupyti pinigų. Elektroninių parduotuvių kūrėjai stengiasi įtikti kiekvienam klientui, o galėdami matyti prisijungimų ir apsipirkinėjimų istoriją, pasiūlys būtent tai, ko norite. Taip sukuriamas familiarus ryšys tarp pirkėjo ir pardavėjo, kuris yra tęsiamas. Fizinėje parduotuvėje toks ryšys paprastai būna vienkartinis, todėl žinodami, kad galbūt šio kliento daugiau nebesutiks, pardavėjai rūpinasi savo, o ne klientų gerove.

Toliau skaityti „Šviestuvai internetu”

Per kur vėjas švilpia

Norite to ar nenorite, tačiau pastačius namą ar padarius kapitalinį remontą pastate, turės būti vykdomi sandarumo matavimai. Bus būtina ištirti, ar gali jau vykti namo pridavimas. Pastarasis suteikia visus sertifikatus ir parodo, kad namas atitinka tam tikrą energinio naudingumo klasė, kuri dabar iki 2018 m. Galiojanti yra A. Reikalavimai kasmet griežtėja ir sandarumo matavimai atliekami kaskart, nes iš akies nepasakysi, kada namas jau laikomas visiškai gerai apšiltintu, o kada ne. Geriausia temperatūrų vaikščiojimą padeda matyti termovizija ir termoviziniai tyrimai. Tačiau ir iš praktikos jums daug kas pasakytų, kad šiluma išeina per paprastai tas pačias vietas. Tad per kur vėjas pučia, ir per kur išeina didžioji dalis jūsų namų šilumos?

Namo kampai

Vertiname sandarumąNors ir sunku tuo patikėti, bet būtent namo kampai gali būti itin pralaidūs šilumai. Kodėl taip yra? Todėl, kad ten, kur susijungia medžiagos, skirtingi blokai, netgi šiltinimo elementai neina vientisai, atsiranda plyšiai. Žinoma, statybų metu jie yra uoliai sandarinami, hermetinami, bet vis tiek lieka kitoks sandarumas negu tų vietų, kur eina vientisi blokai, šiltinamosios medžiagos ir, pavyzdžiui, plokštės.

Aplink langus ir duris

Toliau skaityti „Per kur vėjas švilpia”

Pirmas kreditas nemokamai. Kas tai?

Nėra nei vieno malonesnio pirmo karto nei kad greitojo kredito gavimas. Pirma paskola nemokamai suteikiamas daugelyje kompanijų. Kol vieni žmonės naudojasi galimybe ir džiaugiasi, kad tai labai puikus būdas sutaupyti, tuo tarpu kiti baiminasi, kad čia gali būti paslėpta kokia nors sąlyga atsisukanti prieš klientą. Ar taip yra? Ne.

Kas suteikia pirmo nemokamo kredito galimybę?

Kadangi šiuo metu gana daug įmonių siūlo greitųjų kreditų paslaugas, natūralu, jog konkurencija skatina pasiūlyti kuo daugiau skolinimosi galimybių. Viena iš patrauklių galimybių – pirmas kreditas nemokamai. Tokiomis sąlygomis skolina toli gražu ne visos įmonės, tad reikia detaliau pasidomėti tokiu atveju, jeigu norite pasinaudoti šia paslauga. Jeigu kompanija skolina pirmą kartą visiškai nemokamai – dažniausiai ji garsiai tai afišuoja, tad nesunkiai pamatysite – kurios įmonės suteikia tokias paslaugas. Rečiau afišuojama, bet tiek pat naudinga yra kredito be registracijos mokesčio paslauga. Į tai irgi reikėtų atkreipti dėmesį.

Kodėl įmonės skolina nemokamai?

Toliau skaityti „Pirmas kreditas nemokamai. Kas tai?”

Dailylenčių montavimas sraigtais ir vinimis

Planuodami vidaus apdailą, norime apskaičiuoti pilną sąmatą. Tada gali net tiksliai žinoti, kokia yra Cedral dailylentės kaina, kiek kainuos tvirtinimo medžiagos. Ar mokėtumėte dailylentes pritvirtinti patys? Jeigu turite bent kažkiek patirties, galite bandyti tai daryti. Jeigu neturite – galite susipažinti su tvirtinimo sistemomis ir pagalvoti, ar norėtumėte pabandyti užsiimti panašia veikla, ar sugebėtumėte.

Sraigtai

CedralVienas iš būdų tvirtinti dailylentes ar kitokias medienos dalis (tinkamas tiek apdailai, tiek sandūroms ir pamatinėms konstrukcijoms), yra sraigtai. Jie suteikia tikrai stiprų įtvirtinimą, sąlyginai tvirtesnį negu su vinimis. Be to, jie gali būti plačiau panaudojami, atsidurti tokiose detalėse ir vietose, kur jūs net nematysite sraigto, tai, tuo tarpu, vinis būtų matomi. Tvirtumas atsiranda dėl to, kad ištraukti sraigtą su nelygiu paviršiumi yra labai sunku, o lygus vinies paviršius išsitraukia iš dailylentės labai paprastai. Vienas iš populiariausių sraigtų yra medsraigtis, kitaip vadinamas medvaržčiu. Jis gali būti įvairaus dydžio. Standartinis jis bus su viena įleidžiama galvute ir smailėjančiu strypu. Norint įtvirtinti tokį medsraigtį, pirma reikia išgręžti skylutę, į kurią būtų galima įleisti varžtą. Tik nereikia skylutės iškart tokios plačios daryti, kad sraigtas iš jos iškristų. Ne urvo, o skylutės. Ten įleidus sraigtą galima jį įsukti su elektriniu prietaisu. Paprasti standartiniai sraigtai turi plokščią galvutę. Taip pat yra ir kiti sraigtai – su pusapvale galvute. Jie atrodo estetiškai ir yra skirti būti matomi išorėje. Tokie sraigtai gali būti ir ant spintelių, ant dailylenčių, nereikia bijoti, kad jie matosi. Sraigtų yra ir kitokių rūšių, pavyzdžiui, juodieji lakuotieji. Šie paprastai yra brangesni, bet jie galės eiti į juodas dailylentes ar kitą tamsią medieną. Dar yra ir žalvariniai sraigtai, vėlgi tai yra estetinis pasirinkimas.

Vinys ir kniedės

Toliau skaityti „Dailylenčių montavimas sraigtais ir vinimis”

Priedai automobiliui, kuriuos galima dovanoti

Žmogui, turinčiam automobilį, dovanoti galima kai kurias auto prekes. Paprastai dovanojami yra tam tikri priedai, su kuriais, tikima, automobilis bus geresnis, mielesnis, gražesnis.

Kvepiantys pakabukai

Bene pačias populiariausias dovanines auto prekes galima užuosti vos patekus į automobilio saloną. Tai – įvairūs kvepiantys pakabukai. Tradicija kabinti kvepiantį pakabuką ant automobilio veidrodėlio, atsirado dėl to, kad visgi mašina šiek tiek skleidžia nepageidaujamų kvapų. O tai tikrai nėra malonu, kai norisi neužuosti nei benzino, nei dujų, nei tepalų. Kitais atvejais mašinos to kvapo neturi. Tačiau paprastai siekiama užtikrinti maksimalų komfortą automobiliu, dėl o jame pakabinami tie pakabukai kvepiantys, taip pat yra sukuriama atmosfera muzikinė. Norisi, kad ir salono sėdynės būtų minkštos. Kad mašina būtų švari.

Vaizdo registratorius

AutomobiliamsMažiau estetikos, tačiau daugiau praktiškumo, o daugiausia – savisaugos – suteikia vaizdo registratorius. Tai irgi yra gera dovana, ypatingai automobilio savininkui, važinėjančiam mieste, kuriame vairuotojai turi labai agresyvius įpročius. Pavyzdžiui, Vilniuje, kur elementarių eismo taisyklių laikymasis, praleidimas kas antro, norinčio įvažiuoti į juostą ar kiemą, greičio neviršijimas laikomas žeminančiu dalyku. Jeigu važiuoji pagal taisyklis, tampi kaip koks atstumtasis mokykloje, kai atstumtaisiais tapdavo geriausiai besimokantieji. Taigi, vaizdo registratorius visada leis sužinoti, kieno iš tiesų buvo kaltė, kad jūs įvažiavote kažkam į galą, ar kad kažkas įvažiavo į jus. Jeigu manote, kad važinėjate saugiai ir jums grėsmę kelia kiti vairuotojai, kurių kaltę būtų vėliau sunku įrodyti, tokias auto prekes jums tikrai galėtų kas nors padovanoti. Gali būti vienas priekinis vaizdo registratorius, gali būti ir antrasis, filmuojantis užnugarį.

Muzikos grotuvas, kolonėlės

Toliau skaityti „Priedai automobiliui, kuriuos galima dovanoti”