Būtini pirkiniai naujam butui

Butai VilniujeKaip sniegas pamažu Vilniuje tirpsta butai NT projekte naujamiescioaleja.lt. Naujamiesčio rajonas dabar jau vadinamas prestižiniu, o nauji butai itin vilioja ten gyventi norinčius jaunus žmones. Tačiau nauji butai Naujamiesčio alėjoje pareikalauja ir jų įrengimo. Nors jie gali būti iškart ir įrengiami žmogui gyventi pagal pageidavimus, visgi reikia apskaičiuoti ir tai, kad tas įrengimas kainuos, ir kad kainuos viskas, ko žmogui reikės pradedant ten gyventi. Apie kokias išlaidas verta pagalvoti, kraustantis į naujų butą Nujamiestyje?

Apdailos detalės

Paprasta būtina apdaila yra visada pagal poreikį nudažomos sienos, atsirandančios grindjuostės ir kiti nedideli padailinimai namams. Kodėl gi jų nepadarius? Apdaila yra malonus dalykas, ir kiekvienas gali norėti matyti vienokią ar kitokią apdailą, nes jos nebuvimas reikštų, kad kažkas tarsi prarandama. Net jeigu nusipirksite ir pastatysite labai gražius baldus, pamatysite, kad apdailos trūkumas trukdys tiems baldams gražiai atrodyti. Galiausiai prireiks ir įvairių apdailos būdų.

Užuolaidos ir kilimai

Toliau skaityti „Būtini pirkiniai naujam butui”

Po įsilaužimo į mašiną teko keisti stiklus

Stiklų remontasKartais, kai yra nedidelis automobilio stiklo įtrūkimo stabdymas, šio proceso yra įmanomas pasirinkimas, kaip stabdyti, ar išvis keisti stiklą. Kadangi naujas automobilio stiklas tikrai kainuoja nemažai, tai, ką gali padaryti protingas vairuotojas – tai tiesiog bandyti stabdyti tą mikro įtrūkimą. Tokiu atveju, mašiną su stiklais reikia atiduoti remontui. Tačiau nedaug žmonių pasirenka stabdyti tokius įtrūkimus, nes pavojus vis tiek išlieka. Daug dažniau norima stiklus keisti.

Žiemą stiklams daugiau pavojų

Kiekvienas vairuotojas pritars minčiai, kad žiema tikrai nėra palankiausias metas auto stiklams. Juk pavojų aplink iškart matosi daug daugiau. Kokie jie? Tai ir pavojus paslysti ir patekti kad ir į mažą auto įvykį, ir taip pat pavojus kitas – daryti kažką tokio, dėl ko galiausiai tenka gailėtis. Pavyzdžiui, palikti savo mašiną tamsoje kokiame keistame kieme. Juk tokie dalykai verčia galiausiai pripažinti tai, kad stiklai žiemą tikrai dažniau lūžta, dūžta ir genda.

Išnešė rankinę ir magą

Toliau skaityti „Po įsilaužimo į mašiną teko keisti stiklus”

Mokesčiai turizmo srityje

Turbūt visiems iš karto akivaizdu, kad turint įmonę sostinėje kokios nors buhalterines paslaugos Vilniuje ir mokesčių normalus mokėjimas yra būtinas. Tuo tarpu, daugiau šešėlinių pinigų galima įtarti kaimuose ar kažkur, kur vystomas kaimo turizmas, prekyba, visiškai mažose gyvenvietėse, kur rečiau galimi patikrinimai. Finansinė ir mokestinė atsakomybė yra kiekvieno kažkokia apmokama veikla besiverčiančio žmogaus reikalas, tačiau kartu tai ir visos šalies reikalas. Kuo daugiau buhalterinių reikalų bus sutvarkoma sąžiningai, normaliai, tuo bus visiems geriau. Ir kuo daugiau lėšų nusės į šešėlį, tuo bus blogiau. Skaidrioje šalyje viskas turėtų būti vienodai apmokestinama.

Mokesčiai mieste

Buhalterija VilniujeUž ką žmonės moka, gyvendami mieste? Paimkime paprastą žmogų, darbuotoją, dirbantį kažkur miesto įmonėje. Jis susimoka mokesčius už daug skirtingų dalykų. Kai kurie mokesčiai yra mokami jo darbdavio ir tas žmogus net nežino, kad jie yra mokami. Tačiau tai, kad jis gamina vertę įmonei, jau iškart sukuria tuos pačius mokesčius. Taigi, tiesiogiai ar ne, jis moka mokesčius ir generuoja buhalterinę apskaitą. Kiekvienai įmonei, visų pirma, tenka mokėti nuomos mokestį. Tuo tarpu, tas, kas nuomoja patalpas, moka mokesčius valstybei už pajamas, gautas iš nuomos. Taip pat yra sumokami mokesčiai už darbuotoją kaip asmenį. Reikia mokėti socialinį draudimą kelių rūšių, gyventojų pajamų mokestį. Vėliau prasideda visokie pridėtinės vertės mokesčiai tada, kai skaičiuojamos išlaidos ir pajamos. Juk viskas kažkurioje įmonėje turi būti paremta tais mokesčiais. Turi būti perkamos prekės arba žaliavos, gaminama produkcija arba teikiamos paslaugos, nuo jų mokami mokesčiai. Įdarbinus žmones, už juos taip pat tenka nemažai mokėti. Ir už tai, kad jie drausti arba ne, ir už jų atostogas, išeitines, motinystės atostogas. Kol kas buhalterinė apskaita Vilniuje įmonėms yra gana sudėtinga. Naujasis darbo kodeksas galėtų šiek tiek palengvinti mokestinę naštą. Tačiau tikriausiai tai būtų dar negreit, nes reikia, kad kodeksas ne tik darbdaviams lengvintų biurokratinius slenksčius, bet ir suteiktų apsaugą darbuotojui.

Mokesčiai kaime

Toliau skaityti „Mokesčiai turizmo srityje”

Pigiai keliaukite pas kaimynus

Tikriausiai dar prieš 10 metų, kai it iš giedro dangaus mums pasipylė įvairūs pigių skrydžių pasiūlymai, apie tai, kad skrydžiai į Maskvą mus domintų, nė minties nebuvo. Juk reikia pakeliauti į kuo įdomesnes, gražesnes vietas. Reikia pamatyti visas Europos sostines, patirti mūsų civilizacijos kultūros lopšių sūpavimą, pamatyti, kas ir kur gražaus gali būti. Tačiau dabar, kai visa tai jau padarėme, gal vertas pasižvalgyti ir į kaimynystę, nes čia taip pat yra gražių dalykų.

Kodėl lankymasis Rusijoje kainuoja brangiau

MaskvaAišku, jeigu žiūrėsime į lėktuvų bilietų kainas, matysime, kad į Maskvą neskrenda patys pigiausi, tačiau tikrai rasime ir nebrangių. Ir visgi visi dejuoja, kad tokia kelionė kainuoja brangiai. Iš kur tuomet tas brangumas, ar Rusijoje viskas labai brangu? Pasirodo, ten vykstant jums reikės vizos. Todėl verta vykti trumpesniam laikotarpiui, nes viza kainuos pigiau. Be to, galima važiuoti labiau žiemos metu negu vasariniu. Pačioje Rusijoje nėra labai brangu, tačiau turistinėse vietose, tokiose kaip Maskvoje, Sant Peterburge, tikrai viešbučiai nebus labai pigūs.

Kaip pigiai aplankyti Maskvą

Toliau skaityti „Pigiai keliaukite pas kaimynus”