Saulės parkas Kuršėnuose

Saulės parkai tai vietovės, kuriose ant žemės įrengiamos saulės elektrinės. Šie parkai priklauso vystytojams, kurie įprastai parduoda arba išnuomoja įrengtas elektrines. Jas nusipirkti gali fiziniai ir juridiniai asmenys, kurie nori naudoti švarią ir pigesnę elektros energiją.

„Saulės grąža“ tikslas, kad kiekviena šeima kurtų tvarią aplinką

Antras pagal dydį saulės parkas Lietuvoje yra Šiaulių rajone, Kuršėnuose, jį vysto „Saulės grąža“ įmonės atstovai. Šį įmonės, įkurta 2012 metais, o šiuo metu yra pirmaujanti saulės energetikos srityje. Per tuos metus buvo įgyvendinta virš 1480 jėgainių projektų Lietuvoje ir užsienyje, kurių bendra galia siekia 25 MW.

Šiuo metu jau veikiantis „Saulės grąžos“ parkas Kuršėnuose – tai puiki galimybė kiekvienai šeimai kurti tvarią aplinką, naudoti iš atsinaujinančių išteklių pagamintą energiją. Sudaromos galimybės, nedidele rinkos kaina įsigyti saulės elektrinę namų, butų, sodybų, kotedžų gyventojams. Nuo 2020 metų saulės parkuose įsigyjant jėgaines galima gauti Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) paramą, kuri yra 323 euro už 1 kW galios. Su šia parama įsigyjant jėgainę, jos atsipirkimo laikas būtų 5-7 metai. Elektrinės efektyviai gamina elektrą ne mažiau nei 25 metus, todėl 18-20 metų jėgainės savininkas naudos švarią ir 3 kartus pigesnę energiją.

Toliau skaityti „Saulės parkas Kuršėnuose”

Kokie paminklai dažniausiai užsakomi Lietuvoje?

Mirtis yra gyvenimo dalis nuo kurios nei vienas iš mūsų nėra apsaugotas. Žinoma, ta gyvenimo dalis niekam nėra maloni, tačiau kai artimas žmogus išeina į kitą pasaulį – svarbu imtis tinkamų priemonių, kad atsisveikinimas su juo būtų malonus.

Viena tokių smulkmenų, kuri išties yra labai svarbi bei būtina – paminklai, kurie reikalingi ne tik pagarbai, tačiau ir tinkamai išėjusio žmogaus reprezentacijai.

Šiuo metu meistrai gali pagaminti beveik bet kokius paminklus. Natūralu, kad poreikiai labai dažnai parodo – kokia tai tauta ir koks jų požiūris į anapilin išėjusio žmogaus pagerbimą.

O ko siekia ir ką dažniausiai už sako lietuviai?

Šiuo metu galimybės tikrai labai plačios. nors dažniausiai iki šiol pasirenkamus medinius paminklus keičia marmuriniai bei pagaminti iš kitokios medžiagos, tačiau daugiausia dėmesio skiriama kokybei ir siekiama, kad paminklas ne tik būtų reprezentatyvus, tačiau taip pat ir estetiškai patrauklus.

Toliau skaityti „Kokie paminklai dažniausiai užsakomi Lietuvoje?”

Kaip pasirinkti SEO agentūrą?

Ar žinojote, jog net 55 procentai iš visų verslų šiais laikais investuoja į SEO? Tačiau ar jūs bent žinote kas yra seo paslaugos? Paprastai seo paslaugos yra siūlomos būtent seo arba internetinės rinkodaros agentūros – jos padeda jūsų verslui augti internete ir išsikovoti geresnes pozicijas Google paieškos rezultatuose. Tai reiškia, jog seo paslaugas teikiantis specialistas ar agentūra pirmiausiai išsiaiškina su kokiais raktažodžiais jums reikėtų dirbti arba jūs šį pasiūlymą pateikiate patys. Kadangi Google paieškos variklis rikiuodamas rezultatus remiasi daugiau nei 200 skirtingų faktorių, šiame darbe reikia labai daug patirties. Mažai tikėtina, jog jums patiems pavyks kažką nuveikti ir pasiekti rezultatų, jei prieš tai niekada to nedarėte.

Jei internetinės rinkodaros agentūra gali pasiūlyti visą paslaugų spektrą – seo paslaugas, google adwords reklama, facebook reklama ir t.t., tai seo agentūra dažniausiai užsiima išskirtinai tik seo optimizacija. Todėl jei jus domina tik seo paslaugos, tikslingiau ir protingiau būtų kreiptis būtent į tokią agentūrą. Taip pat, jei jūsų biudžetas nėra labai didelis, tikriausiai dar protingiau būtų samdyti ne agentūrą, o tiesiog laisvai samdomą seo specialistą – taip sutaupysite pinigų.

Toliau skaityti „Kaip pasirinkti SEO agentūrą?”