Miesto šviesos – automobilių šviesos

Gal bmw e39 angel eyes savaime ir neskamba romantiškai, tačiau miesto šviesų kontekste visos miesto šviesos visuomet galiausiai susilieja į kažkokį gražų šviesų peizažą… Ir automobilių žibintų šviesa – viena iš tų šviesų.

Judančios šviesos – automobilių

BMW žibintaiJei mašinų xenonai veikia gerai, tuomet automobilio važiavimas naktį per miestą nelieka nepastebėtas. Jo žibintai sukelia šviesos srautus, reikalingus tam, kad mašina būtų matoma. Žmonės namuose, kurie yra išjungę namų šviesas, visuomet gali matyti tokius nuolat besikeičiančius šviesos ruožus, o kartais namie, siena "pravažiuoja" ir ištisi paveikslai, kuriuos ir sudaro pravažiuojančio automobilio šviesa. Tai virsta savotišku kino teatru. Juk ir kinas veikia tuomet, kai ant plokštumos projektuojama šviesa sukuria vaizdą. Dar artimiau būtų – šešėlių teatras. Judančios automobilių šviesos sukelia vaizdinius ant kambario sienų, dažnai praslenka medžių šakų, pastatų, stulpų, miesto detalių formų šešėliai.

Statiškos šviesos – architektų nuopelnas

Toliau skaityti „Miesto šviesos – automobilių šviesos”

Kokius biblijinius konfliktus būtų išsprendusi teisminė medijacija?

Kai tarp žmonių kyla nesutarimų, dažnai jie pagalbos kreipiasi į teismo medijciją http://www.medijuok.lt/. Tą padaryti ne visada turi galimybę didelės įmonės, nes sudėtingus įsiskolinimo, sutarčių nusižengimo klausimus dažniau narplioja teisininkai jau realaus teismo metu. O kaip būtų buvę, jeigu Senojo Testamento metu būtų buvusi ir mediacija ir teismai? Kas būtų kreipęsis į teismą, kas į mediaciją, ir kas iš to būtų išėję? Štai keli populiarūs konfliktai iš Biblijos, ne kartą nagrinėti šv. Mišių metu. Dabar juos perkelkime į teisinę sistemą.

Kaino ir Abelio konfliktas

MediacijaŽinoma, problema tarp Kaino ir Abelio nebūtų spėjusi nei teismo pasiekusi, nei teismine mediacija gal nebūtų padėjusi, jeigu Kainas iš tikro būtų buvęs toks žiaurus. Pagal dabartinę teisinę sistemą, po brolio nužudymo Kainas būtų iškart sulaikomas ir suimamas, kaltinamas žmogžudyste, o tuomet teisiamas. Atgaila visuomet sušvelnina bausmę arba ją net panaikina. Biblijoje, jeigu Abelis būtų atgailavęs dėl brolio nužudymo, jo paskutinis teismas gal ir nebūtų lėmęs pragaro. Tačiau Kainas nesigailėjo, todėl Dievas jį iškart metė į pragarą. Mūsų teisinėje sistemoje gailestingumas taip pat egzistuoja tiems, kas atgailauja. Tačiau jeigu Kainas teisme neatgailautų, gal ir iki gyvos galvos kalėjimo gautų. Reikia pabrėžti, kad šioje post factum, po žmogžudystės, stadijoje teisminė mediacija jau niekuo nebepadėtų. Tačiau ankstesniame konflikto etape dar būtų įmanoma susitarti.

Toliau skaityti „Kokius biblijinius konfliktus būtų išsprendusi teisminė medijacija?”

Renkamės naują langą

Senų langų keitimas naujais – sveikintinas procesas, kai išties prastos sąlygos gali būti ryškiai pagerintos. Gal ir jūs norėtumėte tokių teigiamų pokyčių savo gyvenime? Aliuminio langų gamyba – vienas moderniausių sprendimų, kuriuos renkasi tie, kurie siekia geriausios gyvenimo kokybės.

Per senus langus išeina daug šilumos

Aliuminio langų gamybaJeigu jūsų langai yra aliuminiai ( "Alprofilis" aliuminio konstrukcijos ), tuomet žinote, kad turite moderniausią ir ilgalaikį sprendimą namams. Tačiau, jeigu vis dar gyvenate remonto reikalaujančioje senoje troboje su perpučiamais langais – turite galvoti, kas galėtų gyvenime pasikeisti, kad pagaliau turėtumėte tokius langus, kokių iš tiesų reikia. „Kasmet mokykloje senus perpučiamus langus tenka maišyti popieriais, skudurais, kempinėmis. Vis neturi pinigų mokykla juos pakeisti. Mūsų namuose irgi ilgai tokie langai būdavo, ir visa šeima čiupdavome jų šiltinti, kai prasidėdavo šalčiai. Kažkiek užsandarinti pavykdavo, bet tai juokų darbas, palyginti su tuo, kaip iš tiesų turi atrodyti tie sandarūs langai. Taigi, dėl tokių priežasčių ir tenka labai džiaugtis, kada pagaliau turime gerus langus. Mes jiems nutarėme netaupyti ir iškart rinktis gerus – tvirtus, aliuminio konstrukcijų, ilgaamžius ir sandarius. Laukiu, kada ir mokykloje vaikučiams nereikės sėdėti skersvėjyje ir bus pakeisti seni langai naujais“, – sako moteris.

Kokius langus dėti, atsakys ir miesto architektai

Toliau skaityti „Renkamės naują langą”

Akumuliatoriai internetu: galimybė greitai rasti kokybę

Šiuo metu pirkimas internetu tapo viena populiariausių galimybių, kuri atveria šansus rasti tai, kas garantuoja, jog galiausiai liksite patenkintas rezultatu. Akumuliatoriai transporto priemonėms taip pat dažniausiai perkami internetu ir daugelis žmonių labai džiaugiasi, kad galima sutaupyti daug laiko ir rasti tai, kas galiausiai tenkina poreikius. Svarbiausia, kad pirkti internetu yra labai patogu ir paprasta, kiekvienas randa tai, kas garantuoja, jog neteks pergyventi dėl transporto priemonės varomosios jėgos.

Akumuliatoriai, kurie yra perkami internetu, atveria galimybes susirasti tai, kas Jums labiausiai tinka. Žinoma, labai svarbu ne tik pasirinkti kokybiškus akumuliatorius, tačiau tuo pačiu ir įvertinti plačią prekybos vietų pasiūlą ir susirasti tą variantą, kuris Jums labiausiai tinka. Kuo daugiau parduotuvių įvertinkite – tuo tikresnis galite būti, kad radote tai, kas Jums labiausiai tinka. O akumuliatoriai internetu yra labai geras pasirinkimas, kadangi:

  1. Toliau skaityti „Akumuliatoriai internetu: galimybė greitai rasti kokybę”

Augantys verslo centrai ir tobulėjantys nuomojami biurai Kaune

Nuomojami biurai KauneVerslo sektorius Lietuvoje auga greitai ir sparčiai. Natūraliai didžiuosiuose šalies miestuose auga ir verslo centrų skaičius, o tuo pačiu – nuomojami biurai Kaune (ir kituose didmiesčiuose). Siekdami realizuoti išrankiausių klientų lūkesčius, verslo centrai tampa modernesni, patogesni, erdvesni, stilingesni. Lygiai taip pat nuomojami biurai atitinka ne tik esminius darbo erdvės reikalavimus, bet ir suteikia daugiau jaukumo, komforto ir patogumo.

Kodėl verta nuomotis biurą verslo centre?

Jei galvojate apie naujas biuro patalpas, greičiausiai, esminis klausimas, kurį dabar svarstote – ar rinktis nuomą verslo centre, ar nuomotis atskiras biuro patalpas. Pastarasis sprendimas rekomenduojamas didesniam verslui, taip pat – tais atvejais, kai svarbu, kad biuras būtų patogiai pasiekiamas klientų, pvz., norite patalpų miesto centre, kadangi kasdien sulaukiate didelio žmonių srauto. Biuro patalpos verslo centruose rekomenduojamos smulkiam ir vidutiniam verslui, kuomet dėmesys telkiamas į darbo erdvės patogumą. Be to, šiuolaikiniai verslo centrai suteikia kur kas daugiau patogumo ir yra neatsiejami nuo prestižo. Tiek klientai, tiek verslo partneriai, pakviesti atvykti į verslo centrą, šią erdvę suvokia kaip dalį jūsų įmonės įvaizdžio, t. y. stilingas, modernus, patrauklus verslo centras siejamas su jūsų veiklos tvirtumu, novatoriškumu, išskirtinumu. Dar vienas privalumas yra tai, kad naujieji verslo centrai siekia užtikrinti savo klientų patogumą, todėl nuomojami biurai atitinka aukštus kokybės reikalavimus, klientams siūlomos ir poilsio erdvės, laisvalaikio zonos, nemokamos automobilių stovėjimo aikštelės ir pan. Be to, daugelis centrų siūlo ir administratoriaus pagalbą, kuris pasitinka jūsų klientus ir padeda pasiekti jūsų biurą.

Kokius reikalavimus keliate biuro patalpoms?

Toliau skaityti „Augantys verslo centrai ir tobulėjantys nuomojami biurai Kaune”