Vaikiški drabužiai internetu: suraskite kokybę ir nepermokėkite

Drabuziai vaikamsElektroninės prekybos vietos labai palengvino gyvenimą daugeliui žmonių. Ypač tėveliams, kurie ir taip yra apkrauti įvairiausiais darbais, tad natūralu, jog neturi labai daug laiko apsipirkinėjimams. Juolab, perkant internetu galite nemažai sutaupyti, kadangi kur kas paprasčiau pamatyti akcijas, nuolaidas.

Tėveliai džiaugiasi, kad rūbai vaikams internetu yra pigesnis ir greitesnis būdas atrasti kokybiškus drabužius vaikams. Tačiau pirkimas internetu irgi metas. Ypač tokiu atveju kai norisi suderinti kainą bei kokybę.

Patikimos prekybos vietos

Internete galima įsigyti drabužius tiek iš fizinių, tiek juridinių asmenų. Nemažai mamyčių nusprendžia nebetinkamus drabužius paprasčiausiai perparduoti, kad kitas vaikas galėtų nešioti. Ir tai yra puiku, kadangi kai kurie drabužiai paprasčiausiai nesusidėvi, kadangi vaikai labai greitai auga. Pavyzdžiui, kombinezonai vaikams. Juos gali “išnešioti” net keli skirtingi vaikai.

Tačiau tuo pačiu reikia nepamiršti, kad pirkdamas iš fizinio asmens arba parduotuvės, kur dirba nelegaliai – jūs dažniausiai negausite jokių garantijų. Tokiu atveju gavus prekę, kuri netenkina Jūsų poreikių – niekas Jūsų neapgins ir paprasčiausiai teks ją nešioti. Pagalvokite, ar tikrai verta rizikuoti. Juk daugelis parduotuvių sutinka grąžinti pinigus tokiu atveju, jeigu gauta prekė neatitiko poreikių. Svarbiausia, kad šiuo metu prekybos vietų pasitikimas yra toks platus, jog kiekvienas atras tai, ko ieško.

Toliau skaityti „Vaikiški drabužiai internetu: suraskite kokybę ir nepermokėkite”

Kaip vyksta nekilnojamojo turto vertinimas?

2017-aisiais nekilnojamojo turto (NT) rinka, pasiekusi pirkimo ir pardavimo sandorių ribas, vis dar nerimsta – norinčiųjų įsigyti ar parduoti butus, namus, komercines, administracines patalpas, inžinierinius statinius, ir žemes tebėra labai daug. Kartu aktualus išlieka ir turto vertinimo klausimas. Taigi kokie veiksniai gali lemti Jūsų turto kainą? Kokia yra turto vertinimo eiga? Plačiau tai aptarsime šiame straipsnyje.

NT vertė priklauso nuo įvairių veiksnių – tai gali būti šalies ekonominė situacija, NT rinka, pasikeitęs statusas. Svarbi yra ir turto vieta – ne tik rajonas, bet ir supanti aplinka, šalia esantys strateginiai objektai. Taip pat kainai įtaką daro esami gyventojai, valdžios institucijos, pirkėjų ar nuomininkų lūkesčiai, NT kokybė, būklė. Taigi NT įvertinimas apima platų sričių lauką, todėl, vertinant turtą, patartina atsakomybę sudėti į profesionalų rankas, kad NT būtų įvertintas kuo kompetentingiau ir neįsiveltų jokios klaidos. Atsižvelgdami į visus išvardytus kriterijus, turto vertinimo profesionalai gali įvertinti Jūsų būstą tik per 2–4 darbo dienas. Vertintojas.lt vertintojai dažniausiai savo darbą atlieka tokia tvarka:

  • Identifikuoja ir analizuoja duomenis. Atsižvelgdami į vertinamo objekto tipą, nustato, kokių dokumentų reikės būstui įvertinti. Pvz.: buto vertinimui yra reikalinga kadastrinių matavimų byla, gyvenamajam namui, kotedžiui ar sodybai įvertinti – pastato kadastrinių matavimų byla, žemės sklypui – žemės sklypų matavimų byla ir t.t.
  • Išanalizavus šiuos duomenis, NT yra apžiūrimas iš išorės ir vidaus, jo būklė fiksuojama nuotraukose.
  • Galų gale, maždaug per kelias darbo dienas (gali būti ir daugiau, priklausomai nuo paties turto) yra parengiama vertinimo ataskaita, kurioje pateikiama išvada dėl rinkos, turto vertės, o dokumentai pateikiami užsakovui.

Toliau skaityti „Kaip vyksta nekilnojamojo turto vertinimas?”

Ką palikome senoje mašinoje

Prieš kurį laiką savo senąją mašiną atidavėme į autosupirktukas.lt. Ji buvo sena ir turėjo visokių gedimų, todėl jau nesinorėjo ilgiau su ja žaisti ir dar ieškoti, kas pataisytų. Be to, ir pardavinėt patiems nesinorėjo. Beje, ši įmonė gana brangiai superka automobilius, tad sužinoję apie tokią galimybę gana greitai supratome, kad privalome ja pasinaudoti, ir tą ir padarėme. Tačiau tik vėliau, skubiai ją pardavę, prisiminėme, kad mašinoje palikome daiktų, kuriuos gal reikėjo pasiimti, o kitus bent jau aprinkti ir išmesti. Tikriausiai Autosupirktukas tą mūsų mašinytę panaudos išrinkimui dalimis ir pardavimui. O gal kažką kito su ja darys. Bet tai vis tiek greičiausiai bus toks dalykas, kad mes negalėsime tiesiog taip kaip norime atvažiuoti po mėnesio ar metų ir pasiimti, ką palikome viduje. Juk mes ją pardavėme ir kitą dieną išvykome į užsienį… Taigi, nieko gero. Štai kas ten liko.

Maisto dėžutės, indai, įrankiai

Supirkimo paslaugaKadangi su senąją mašina vyras kasdien važinėdavo į statybų objektus ir juose dirbdavo, jam tekdavo nemažai laiko pietauti kažkur, kur nebuvo jokių kavinių, restoranų ar net mirko bangų krosnelės maistui pasišildyti. Taigi, reikėdavo maistą jam vežtis. Dažniausiai jį sudėdavau į specialų maisto termosą, kurį kažkada pirkome už 30 eurų. Paprastesnį, nešildomą maistą sudėdavau į maisto dėžutes. Taigi, šie daiktai liko automobilyje. Taip pat puodelis, valgymo įrankiai, servetėlių pakelis. Gal nuostolis ir nedidelis, bet visgi tai daiktai, kurie reikalingi. O norint juos vėl turėti, reikės stengtis ir ieškoti, kur vėl nusipirkti.

Aplankalai su senomis sutartimis

Toliau skaityti „Ką palikome senoje mašinoje”

Plauname staltiesę

Tvarkinga skalbimo mašinaMerfio dėsniai teigia, kad skalbimo mašinų remontas Vilniuje reikalingas tada, kai turime didžiausią neskalbtų skalbinių krūvą. Gal tai ir tiesa, todėl verta ir žinoti, kaip dar galima būtų išskalbti rūbus ar tekstilę iš namų, kai iš jų skalbimo mašina iškeliauja pas meistrus.

Staltiesė – tikra dėmių karalienė

Pasižvalgę po namus, nesunkiai virtuvėje surasime namų tekstilės gaminį, kurį bus galima tituluoti tikru dėmių karaliumi arba karaliene. Ir tai tikrai galėtų būti staltiesė. Kokia jos funkcija?Ji būna užtiesiama ant stalo, o paskui ant jo dedamas maistas. Restoranuose dažnai žmonėms suteikiami žiurstai, kad jie neapsidrabstytų drabužių. O staltiesė yra tai, ant ko neišvengiamai patenka maisto likučių. Kartu ji simbolizuoja švarą. Staltiesė visada turi būti švari, tai rodo, kad čia tikrai švaru valgyti. Tačiau staltiesės buvimas ant stalo dažnai žmonėms kelia didelę įtampą. Pamatai staltiesę ir imi bijoti, kad reikės labai atsargiai valgyti. Kiekvienas lašas ar trupinys matysis, o, blogiausia, tu gal būsi tas svečias kaip tik, po kurio teks staltiesę skalbti, nes nė vienas kitas niekur nieko nepalies. Tačiau iš tikrųjų staltiesės paskirtis ir yra tokia – būti panaudotai per valgymą, o paskui išskalbta. Todėl, perkant staltiesę, visada verta rinktis baltą ir iš kuo storesnio lininio ar medvilnės audinio. Tokie audiniai labai atsparūs skalbimams ir dėl to bus galima drąsiai ją skalbti, neprarandant gaminio kokybės. O štai iš kokio šilko ir permatomų papuošimų padaryta staltiesė bus skalbiama atsargiai, taigi, tai bus tikrai daug streso, norint jos neapdrabstyti, o vėliau ir išskalbti dėmes efektyviai, bet nepakenkti audiniui.

Toliau skaityti „Plauname staltiesę”