Oras vanduo šildymas saugus, ekonomiškas ir patogus

Atėjus šildymo sezonui padaugėja gaisrų dėl netinkamų šildymo krosnių, katilų eksploatavimo, jų gedimų. Šiandieną dažnai įrengiami šildymo siurbliai, naudojantys elektrą, o vienas populiariausių sprendimų oras vanduo šildymas. Ar ši sistema gali kelti gaisro pavojų? Netrukus atsakysime.

Gaisrų galima išvengti atsakingai elgiantis su krosnimis ir katilais

Per metus ugniagesiams tenka gesinti apie 1200 gaisrų, kuriuos sukelia įvairios šildymo sistemos. Vienos pagrindinių priežasčių – neatsargus sistemų eksploatavimas ir saugumo taisyklių nesilaikymas. Šalia krosnies laikomos malkos ir kitos degios medžiagos gali įsiplieksti nuo menkos kibirkšties, iškritusios iš krosnies. Dujų katilų sukeliamas pavojus – smalkės, kurios atsiranda dėl sistemos gedimų. Patariama šalia katilo turėti ne tik gaisro, bet ir smalkių signalizaciją. Reikėtų atsakingai elgtis su krosnimis, laiku jas valyti, nelaikyti degančių daiktų šalia.

Toliau skaityti „Oras vanduo šildymas saugus, ekonomiškas ir patogus”

Dedame plytą po plytos – statome namą

Kas gali pastatyti namą?

Užduodate sau klausimą, kas gali pastatyti namą? Pabandykime surasti atsakymą kartu. Puikiai suvokiame tai, kad namo statyba yra ne šiaip sau koks darbas. Jis yra labai sudėtingas ir reikalaujantis daugybės specialių žinių. Būtina pastebėti tai, kad jų pakankamai kiekvienas iš mūsų tikrai neturime. Dėl šios priežasties yra būtina kreiptis į kvalifikuotus specialistus, tokius kaip https://vytstata.lt. Būtina pastebėti tai, kad tikrai nerekomenduojama imtis statybos darbų atlikti savarankiškai jeigu neturite pakankamai teorinių ir praktinių žinių kaip būtų galima tai padaryti. Verta pastebėti tai, kad šie darbai gali būti labai pavojingi. Namas yra labai didelis statinys. Todėl būtina laikytis visų saugumo priemonių. Be kita ko, ir medžiagos su kuriomis yra dirbama gali sukelti labai rimtų nemalonumų, tokių kaip kvėpavimo takų ar regos organų pažeidimai. Taip pat negalime pamiršti ir odos sudirgimo padarinių, tokių kaip alergijos, niežulys, bėrimai, paraudimai, patinimai ir pan. Visos šios sveikatos problemos gali būti itin rimtos. Negalima nepastebėti, kad saugos priemonės šių darbų metu turi būti neatsiejamos. Be kito ko, verta pastebėti, kad pavojų gali sukelti ne tik tai. Dar nepaminėjome naudojamų įrankių. Turbūt jie yra viena iš pagrindinių galimų grėsmių. Tokiu atveju negalime ne pasinaudoti visomis saugos priemonėmis. Visuomet prisiminkite tai, kad neišmanymas taip pat labai dažnai atveda prie nelaimės. Dėl šios priežasties tik ilgametę patirtį turintys kvalifikuoti meistrai gali jums suteikti paslaugas, kurios leis pamiršti visus šiuos galimus rūpesčius. Verta pastebėti, kad net profesionalai gali suklysti, tačiau jiems patirti nemalonumai nebūna tokie skaudūs ir juos galima kur kas greičiau išspręsti. Be kita ko, šiuo atveju yra labai svarbus komandinis darbas. Tik jo dėka galima pasiekti pačių geriausių rezultatų. Savaime suprantama, kad statybos meistrai labai dažnai ne užsiima vien pilkų sienų statyba. Jie gali atlikti ir tokius darbus kaip stogų dengimas, gipso kartono montavimas, restauravimo ir renovacijos darbai bei vidaus apdaila. Visos šios užduotys savaip yra labai svarbios. Kiekviena iš jų namuose atlieka tam tikrą skirtingą funkciją. Tačiau, visa jų tarpusavio darna leidžia namui tapti pilnavertišku ir tokiu atveju jame gali apsigyventi žmogus. Taigi, patikėkite savo namus šių darbų profesionalams ir pasigailėti tikrai neteks. Galėsite būti tikras, kad namai bus pasiruošę jus priimti.