Kodėl veterinaras pataria neduoti šuniui kaulų?

Nuo senų laikų įprasta mylimą šuniuką palepinti kaulais. Nors požiūris į kaulą graužiantį šunį atrodo visiškai tradiciškas ir normalus, veterinaras sako, kad šis pomėgis nėra toks nekaltas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kaulai gali sukelti gana daug rūpesčių. Vienas dažniausių – šuo gali užspringti. Be to, šunys dėl kaulų atplaišų ir gabaliukų gali patirti sunkių kvėpavimo takų problemų.

Blogoji kaulų pusė

Veterinaras VilniujeDaugelis veterinarų vieningai sutinka – kaulai yra pavojingi augintiniams, nesvarbu, ar kalbėtume apie šunis, ar apie kates. Į veterinarijos kliniką nuolatos patenka gyvūnų, kurie užspringo ar patyrė kitų traumų dėl valgomų kaulų, nepriklausomai nuo to, ar patys juos rado, pvz., lauke, ar kaulus jiems davė šeimininkas. Paprastai tokiu atveju atliekamos operacijos, tačiau jos ne visada veiksmingos ir kartais ši situacija gali baigtis augintinio mirtimi. Jei šuo nukanda didesnį gabalą kaulo (arba kaulo gabaliukas nuskyla), šis gali užstrigti ne tik burnoje ar žarnose, bet ir stemplėje. Tokiu atveju pašalinti kaulo atplaišas yra itin sunku.

Geroji kaulų pusė

Toliau skaityti „Kodėl veterinaras pataria neduoti šuniui kaulų?”

Parduokite automobilį be jokio streso

Supirkimo paslaugosKai nusprendžiama parduoti nuosavą automobilį, visada norima, kad pardavimo procesas būtų pakankamai greitas bei sklandus. Deja, ne visada viskas vyksta taip greitai, kaip norėtųsi, tad tenka ieškoti tokių galimybių, kurios leistų pagreitinti šį procesą. Viena tokių galimybių – tai kompanija Autosupirktukas.lt, kuri rūpinasi, kad jums parduoti transportą būtų tikrai labai paprasta. Ši bendrovė savo klientams visada gali pasiūlyti pačias palankiausias automobilių supirkimo sąlygas, taigi, visuomet verta pagalvoti apie būtent tokį pasirinkimą.

Automobilių supirkimas pasiteisina tikrai labai dažnose situacijose, kada norima parduoti savo transporto priemonę. Supirkėjai gali pasiūlyti nupirkti ne tik techniškai tvarkingus automobilius, bet ir tokiu, kurie yra patekę į automobilių avariją, yra nevažiuojantys, neturintys techninės apžiūros, ir t.t. Supirkėjai nupirkti tokius automobilius gali tikrai palankiomis sąlygomis – tuo atveju, jei jūsų automobilis yra nevažiuojantis, auto supirkimo bendrovės jį gali savarankiškai transportuoti, todėl jums nereikės rūpintis jo gabenimu. Taip pat visada galima susitarti dėl jums patogaus laiko bei patogiausios vietos, kada ir kur supirkėjai galėtų apžiūrėti siūlomą automobilį. Galite būti tikri, kad Autosupirktukas.lt atvyks į jums patogią vietą sutartu laiku (siūlomas automobilių supirkimas visoje Lietuvos teritorijoje). Net ir tada, jei automobilį norėsite parduoti skubiai, ši pasirinkimo galimybė tikrai gali būti viena palankiausių ir paprasčiausių.

Toliau skaityti „Parduokite automobilį be jokio streso”

Juvelyrinių gaminių galite užsisakyti dar paprasčiau

Lankymasis juvelyrinių dirbinių parduotuvėse neretai pareikalauja nemažai laiko, tad tais atvejais, kada norima greičiau išsirinkti tam tikrų juvelyrinių gaminių, puikia galimybe gali būti internetinės svetainės, kuriose yra pateikiami įvairūs siūlomi gaminiai. Pavyzdžiui, apsilankę internetinėje svetainėje manojuvelyras.lt galėsite rasti daugybę siūlomų juvelyrinių gaminių, tad galėsite pasirinkti tokius, kurie jums patiktų labiausiai.

JuvelyrikaKadangi lankymasis fizinėse parduotuvėse gana dažnais atvejais pareikalauja tikrai nemažai laiko, neretai ieškoma tokių galimybių, kurios leistų žiedus ar kitus juvelyrinius gaminius užsisakyti greičiau. Šiandien tai tikrai yra įmanoma, nes nustatyti reikalingą žiedo dydį yra iš tiesų labai paprasta. Galite būti užtikrinti, kad tam jums tikrai neteks paskirti daug laiko, o nustatytas dydis bus iš tiesų labi tikslus. Internetinėje svetainėje manojuvelyras.lt rasite ir žiedų dydžio vadovą, ir taip pat turėsite galimybę rinktis iš gausybės siūlomų juvelyrinių gaminių. Tuo atveju, jei nerasite patinkančio gaminio modelio, tokiu atveju galėsite nusiųsti užklausą dėl jums patinkančio produkto gamybos. Šiuo metu internetinėje erdvėje galime rasti gausybę įvairių papuošalų pavyzdžių, tad galėsite nuspręsti, kokia galimybė gali būti pačia palankiausia. Viskas, ką jums reikės padaryti, tai tiesiog nusiųsti jums patikusio gaminio nuotrauką, ir galėsite tikėtis tikrai puikaus rezultato.

Toliau skaityti „Juvelyrinių gaminių galite užsisakyti dar paprasčiau”

Fixman siūlo vaikų žaidimo aikštelių įrengimą

FixmanTechnologijos vis labiau žengia į priekį, todėl neretai yra pamirštamas gyvas bendravimas bei aktyvūs užsiėmimai. Tai – ne tik suaugusiųjų, bet taip pat ir vaikų problema, kuri gana dažnai lemia antsvorį. Fixman.lt rūpinasi, kad jūsų vaikai kuo daugiau judėtų, todėl siūlo vaikų žaidimų aikštelių įrengimą. Kartais labai sunku vaikus atitraukti nuo kompiuterio, tačiau tik ne tada, kai jiems yra siūlomi iš tiesų smagūs užsiėmimai žaidimų aikštelėje. Kartais aktyvios veiklos trūkumą lemia ir tai, kad vaikai paprasčiausiai neturi, kur žaisti, taigi, toks sprendimas gali būti vienas palankiausių.

Ši kompanija rūpinasi ne vien tik vaikų, bet taip pat ir saugusiųjų bei senjorų fiziniu aktyvumu, todėl tikrai visada gali būti atrandami patys palankiausi sprendimai. Jei norite kuo daugiau judėti ir tikrai smagiai praleisti laisvalaikį, galite net neabejoti, kad Fixman.lt jums pasiūlys iš tiesų puikių sprendimų. Įvairių pasirinkimo galimybių yra tikrai daug, tad paprasčiausiai galite susisiekti su specialistais, ir tikrai labai greitai bus priimami tinkamiausi sprendimai. Jei dvejojate, kokios galimybės gali būti pačios palankiausios, kompetentingi specialistai jums tikrai galės pasiūlyti pačius palankiausius sprendimus. Vaikų žaidimų aikštelės pasižymi ne tik saugumu, bet taip pat ir šiuolaikišku dizainu, kuris, turime sutikti yra taip pat ganėtinai svarbus.

Toliau skaityti „Fixman siūlo vaikų žaidimo aikštelių įrengimą”

Kaip pasiekti geriausią savo skelbimo sėkmę

Esame gana versli tauta, gerų dalykų neišmetame: kaupiame arba parduodame pigiau. Todėl ir skelbimai Lietuvoje yra tikrai gana populiarus dalykas. Gal ir jūs esate tas žmogus, kuris suprato, kad jo namuose per daug prisikaupę nereikalingo šlamšto? Jeigu taip, štai jums keletas patarimų, kaip teisingai ir veiksmingai parduotis savo daiktus.

Būkite realistai dėl kainos

LangaiKai kurie žmonės visada galvoja, kaip uždirbti. Štai pirkote padangas už 200 eurų, kai jų reikėjo, po mėnesio sudaužėte mašiną, padangas parduosite. Tačiau jos nėra labai geros firmos, tai tiesiog kažkokios padangos. Ką tada daryti? Norisi uždirbti ir parduoti brangiau, tiesa? Tačiau tai – ne pati geriausia išeitis. Geriau visada pagalvoti, kaip gyventi, kad netektų matyti jaučio lankoje, o rankoje nieko ir neturėti. Taigi, geriausias pasiūlymas būtų pradžioje tiesiog nusiraminti ir įvertinti, kokia tikroji šio daikto kaina. Sakykime, jūs pirkote už 200, bet ar tiek buvo verta? O kokia kaina po to, kai šiek tiek panaudojote? Pagalvoję suprasite, kad gal ir neverta apsimesti, kad esate puikus verslininkas, sugebantis šį dalyką dabar parduoti už 500 eurų, ir sąžiningai nuleisite kainą iki 150. Kartais mūsų ambicija neleidžia numažinti kainos, geriau sakome – kai derėsis, tada nuleisiu. Tačiau visada geriau iškart rašyti tikrąją kainą. Skelbimai Lietuvoje paprastai veikia taip, kad būna galimybė juos filtruoti pagal kainą. Tad žmonės galbūt ieškos iki 145 eurų, o jūs būsite įdėję už 151, nors planuojate atiduoti už 140. Taigi, jūsų prekę galėtų nupirkti ir kandidatų atsirastų, bet veikiausiai jūsų skelbimas liks apskritai nepastebėtas. Tad visada reikia pagalvoti apie tai ir stengtis protingai elgtis.

Raskite geriausius skelbimų portalus

Toliau skaityti „Kaip pasiekti geriausią savo skelbimo sėkmę”