Sūriai: kur ir kada juos skanauti

Jeigu mėgstate sūrius, tuomet jums pažįstami ir pelesiniai suriai, ir plėšomos sūrio lazdelės, ir lydyti sūreliai, ir paprasti geltoni ar balti sūriai. Tačiau tiems, kas galbūt tik pereina prie sveikesnės mitybos, pamažu atsisako maisto tik iš angliavandenių, metas susipažinti su sūrių pasauliu. Jų yra labai daug, ir jie puikiai tinka įvairioms progoms.

Geras baltymų šaltinis

Sūrio gaminiaiPirmiausia jums galbūt kils klausimas, kodėl pelesiniai suriai ar kitos sūrio rūšys yra teigiamai vertinami mitybos specialistų? Juk pažvelgus į sūrio sudėtį, matome, kad jame gali būti daug riebalų. Gali, tačiau yra ir liesesnių sūrių, tarime, liesesnis pelėsinis sūris arba Mozarella liesas sūris. Tačiau sūris yra vertinamas dėl savo baltymų kiekio. Mokslininkai yra įrodę, kad žmonės, pavalgę baltyminio maisto, jaučiasi kur kas sočiau, negu tada, kai valgo angliavandenius. Yra net ir specialios baltyminės dietos, kurios draudžia valgyti angliavandenius, tačiau leidžia mėgautis neribotais baltymais.

Užkandis prie vyno

Jeigu norite sūrius į savo mitybą įtraukti pamažu, galite pirmiausia juos paversti savotiškais užkandžiais prie vyno. Pirkite įvairių rūšių sūrius, pjaustykite juos, serviruokite didelėje lėkštėje ir pamatykite kaip jie valgosi su vynu. Tai tikrai geras skonių derinys, kad ir kokį sūrį ar vyną paimsite.

Gero skonio ženklas šventėje

Toliau skaityti „Sūriai: kur ir kada juos skanauti”