Ką reikia žinoti perkant vakuumo siurblį ar sraigtinį kompresorių?

Siurblių pasirinkimasRinkoje parduodami įvairūs vakuumo siurbliai bei sraigtiniai kompresoriai. Norėdami įsigyti vieną iš šių prietaisų, turite žinoti jų paskirtį bei privalumas ir trūkumus. Tokiu būdu galima bus apsispręsti, kokio prietaiso reikia.

Galima pasakyti, kad įvairūs siurbliai veikiantys vakuumo principu yra panašūs į oro kompresorius. Kai kur galima rasti, kad tai tas pats, tik šiek tiek skiriasi principas. Pagrindinė jų funkcija – padaryti suspaustą orą. Taigi, vakuumo prietaisus galima prilyginti oro kompresoriams. Suspaustas oras reikalingas tam, kad galima būtų išgauti padidintą jėgą, kuri panaudojama įvairiems darbams atlikti tiek didelėse gamybinėse įmonėse, tiek ir mažuose automobilių servisuose ar namuose naudojantis paprastais įrankiais skirtais tam tikriems darbams atlikti. Vakuumo siurblys sukuria mechaninę energiją. Jame sukuriama ta pati energija, kaip ir paprastuose oro kompresoriuose. Skirtumas gali būti įvardinamas tik toks, kad oro slėgis yra žemesnis, nei kitur.

Kaip privalumus, kuriuos turi vakuuminis siurblys, galima įvardinti tylų veikimą. Žinoma, kiek tylus bus veikimas, priklauso nuo gamintojo ir modelio, tačiau dauguma turi tylaus veikimo privalumą. Kitas privalumas – mažos elektros energijos sąnaudos. Tai aktualu daugeliui šių prietaisų vartotojų. Tai puikiai tinkantis prietaisas ligoninėms, laboratorijoms, didelėse ir mažose gamykloms, ir pan.

Toliau skaityti „Ką reikia žinoti perkant vakuumo siurblį ar sraigtinį kompresorių?”