Kas yra šilumos siurblys?

Šilumos siurblys – tai įrenginys, kuris perduoda šilumą iš vienos vietos į kitą. Šilumos siurbliai gali būti naudojami šilumai perduoti abiem kryptimis, todėl juos galima naudoti ir šildymui, ir vėsinimui. Šilumos siurblys – tai energiją taupantis prietaisas, kuris šilumai iš vienos vietos į kitą perkelti naudoja tuos pačius principus kaip ir šaldytuvas. Jie taip pat vadinami garų suspaudimo arba garų suspaudimo šaldymo ciklais. Šilumos siurbliai dažnai vadinami "atvirkštinio ciklo", nes juose naudojamas tas pats mechaninis procesas kaip ir standartinėse oro kondicionavimo sistemose, bet atvirkščiai. Oro kondicionavimo sistemoje šilumai perduoti iš pastato vidaus į išorę ("vėsiąją" sistemos dalį) naudojamas kompresorius ir kondensatorius. Šilumos siurblys veikia atvirkščiai – naudoja kondensatorių ir garintuvą ("šilumos" dalis) šilumai perduoti iš lauko aplinkos į pastatą ("šilta" sistemos dalis). Jei turite klausimų – saulesbroliai.lt papasakos plačiau.

Kaip veikia šilumos siurblys?

BroliaiŠilumos siurblys perduoda šilumą pernešdamas ją iš aukštos temperatūros šaltinio, pvz., lauko oro, į žemesnės temperatūros sugėriklį, pvz., orą jūsų namuose. Šilumos siurblys naudoja šaldymo agentą šilumai perkelti iš vienos vietos į kitą. Šilumos siurblį sudaro dvi dalys: garintuvas ir kondensatorius. Garintuvas yra šilumos siurblio dalis, esanti lauke ir veikiama lauko oro. Jame yra šaldymo agentas, kuris viduje užverda ir virsta dujomis. Dujos prisijungia prie lauko oro ir atima šilumą. Tada šaldymo agentas patenka per kompresorių namo viduje, kur kondensuojasi atgal į skystį. Tada jis keliauja atgal į garintuvą, kur išgaruoja ir atima dar daugiau šilumos.

Toliau skaityti „Kas yra šilumos siurblys?”

Prabangūs kvepalai moterims: šeši geriausiai parduodami prekių ženklai

Suklestėjus socialinei žiniasklaidai, influenceriai tapo labai svarbūs skatinant prekės ženklo žinomumą ir pardavimus. Prabangos prekių ženklai naudojasi šia įtaka bendradarbiaudami su tinklaraštininkais ir vlogeriais kuriant specialių leidimų gaminius arba kuriant naujus kvapus. Daugelis šiuolaikinių prabangių kvepalų lyderių iš naujo perkuria klasikinius kvapus. Pavyzdžiui, "Versace" pristatė drąsų naują "Black" aromatą, kuris skiriasi nuo tradicinių žalių ir mėlynų natų. Arba "Chanel", kuri neseniai išleido pirmąjį lauko kvapą – "Bleu de Chanel", o ne gėlių ar vaisių aromatą. Netgi "Dior", garsėjanti savo moteriškais kvepalais, su naująja "Dior Wood" kolekcija pasuko grunge keliu. AmourD’evil – kokybė ir greitas pristatymas.

Versace

CosmeticsŠis kultinis italų prekės ženklas savo veiklą pradėjo septintajame dešimtmetyje kaip aukščiausios klasės vyriškų drabužių prekės ženklas. Tik 1988 m. "Versace" išleido pirmuosius kvepalus moterims – gėlių ir vaisių aromatą "Lovely". Šiandien svarbiausi "Versace Fragrances" aromatai yra šie: rytietiški-dvasiniai kvepalai "Eros", vyriški medžio-smėlio aromatai "L'Homme" ir naujausias aromatas "Black" – drąsus ir sodrus rytietiškas gėlių aromatas. Kvapo "Black" pagrindą sudaro gurmaniškos pačiuliai, šokolado ir vanilės natos, taip pat neįprasti ingredientai, pavyzdžiui, tonka pupelės ir gintaras. Kvapas "Black" sukurtas taip, kad juo galima kvepintis visą sezoną, tačiau jis ypač patrauklus žiemą ir rudenį, kai norisi tekstūros ir šilumos. Prabangūs kvepalai moterims ir specialisto patarimai.

Toliau skaityti „Prabangūs kvepalai moterims: šeši geriausiai parduodami prekių ženklai”

Dantų protezavimas: bazinė informacija, kurią turite žinoti

Susigrąžinti prarastus dantis šiuo metu yra ne viena galimybė ir tai tikrai labai džiugina. Kiekvienas gali rinktis pagal savo poreikius ir tuo pačiu galimybes, tad belieka tartis su specialistais, kurie atsakys į visus Jums rūpimus klausimus ir tuo pačiu padės nuspręsti – kaip atkurti dantis Jūsų atveju.

Jau seniai siūloma paslaugas yra dantų protezavimas. Kainos ir kokybės prasme – tai tikrai puikus pasirinkimas, kuris tenkina daugelio žmonių poreikius.

Jeigu norite daugiau sužinoti apie protezavimą – skaitykite žemiau, kadangi čia aptarsime visus svarbiausius aspektus.

● Pirmiausia džiugu tai, kad dantų protezavimas kainuoja kur kas pigiau nei implantavimas. Kadangi daugeliui žmonių svarbu ne tik gera kokybė, tačiau ir patraukli kaina – dažnai protezavimas laimi renkantis prieš implantavimą.

● Taip pat reikia įvertinti ir tai, kad protezavimas gali būti tvarkomas su fiksuojamais proteazes ir tokiais, kurie yra išimami. Nors šiuo metu specialių klijų pasirinkimas protezams klijuoti yra labai įvairus, tačiau fiksuojami – tikrai kur kas dažnesnis pasirinkimas.

Toliau skaityti „Dantų protezavimas: bazinė informacija, kurią turite žinoti”