Pramogos baidarėmis – vasara, upė, karštis.

Kuo ypatingos vandens pramogos baidarėmis?

Vasara. Koks nuostabus šis metų laikas! Jo metu galime patirti tiek daug malonių įspūdžių. Labai sunku būtų rasti žmogų, kuriem nepatinka šis sezonas ir jo metu teikiamos paslaugos. Be jokios abejonės, negalima nepastebėti to, kad vanduo ir pramogos jame tokiu metu yra labai svarbios ir neatsiejamos. Na, o pastarosios gali būti pačios įvairiausios. Lietuva yra labai turtinga vandens telkiniais. Turime prieigą ne tik prie Baltijos jūros kranto, tačiau teritorijoje gausu upių, ežerų, tvenkinių ir pan. Dėl šios priežasties vandens pramogų vystymo galimybės yra tikrai pakankamai plačios. Drąsiai galima teigti, kad šiuo metu, viena populiariausių yra baidarių pramoga. Ji yra plėtojama visuose šalies regionuose. Taigi, visiškai nesvarbu ar nuvyktumėte į Suvalkiją, Aukštaitiją, Dzūkiją, Žemaitiją ar Mažąją Lietuvą – ją rasite visur. Svarbiausia, kad greta būtų upė, kuria galima plaukti. Puikiai suvokiame tai, kad baidarių nuomos galimybės yra labai naudingas, aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdas. Be kita ko, verta pastebėti tai, kad jis labai suduria žmones. Labai dažnai tokia paslauga vienu metu gali mėgautis ne tik artimi draugai ar šeimos nariai, giminaičiai, tačiau ir kolegos, verslo partneriai ar kiti asmenys, kuriuos įprastai sieja tik oficialus ryšys. Be kita ko, verta pastebėti tai, kad tai padeda užmegzti bendravimą. Puikiai suvokiame tai, kad šiandienos mūsų gyvenimo ritmas yra labai aktyvus. Jame gausu techninių priemonių, kuriomis ne tik atliekame įvairias užduotis, tačiau ir bendraujame. Kontaktinis ryšys labai dažnai tokiu atveju yra pamirštamas. Dėl šios priežasties grįžti į gamtą yra visuomet labai naudinga. Be kita ko, laikas gryname ore suteiks palankias galimybes geros sveikatos būklei palaikyti. Taigi, vienareikšmiškai, baidarės yra puikus pasirinkimas. Be kita ko, verta pastebėti tai, kad planuojami maršrutai yra labai prasmingi ir leidžia leisti laiką ne tik aktyviai, tačiau ir turiningai. Būtent baidarių nuoma Aukštaitijoje siūlo išbandyti ne vieną puikią upės atkarpą. Plaukimo metu yra iš naujo susipažįstama ne tik su gyvąja gamta, tačiau įtraukiama vis daugiau kultūrinių objektų. Be jokios abejonės, tokiu atveju labai svarbu numatyti saugias sustojimui ir poilsiui skirtas vietas, kad būtų galima pažvelgti į juos iš arčiau. Verta pastebėti tai, kad baidarėmis mėgautis galima labai skirtingą laiko periodą. Sudaromi maršrutai gali trukti nuo valandos iki kelių dienų.

Kokie elektromobiliai šiuo metu yra Lietuvos rinkoje?

Šiokių tokių žinių apie elektromobilius turi kiekvienas suaugęs Lietuvos gyventojas. Daugelis mūsų ateityje turėsime tokią transporto priemonę. Galbūt ne rytoj, bet po 10 ar 15 metų jie taps tiesiog kasdienybės dalimi. Vis tik, pakalbėkime apie šiandieną, kokie elektromobiliai geriausi, kokios jų kainos, kokie dažniausiai parduodami.

2002-2016 metų elektromobiliai rinkoje

Viename didžiausių automobilių pardavimų internetiniame portale matome, jog šiuo metu parduodama daugiau nei 300 elektromobilių. Tarp 2002-2016 metų populiariausi modeliai „Nissan Leaf“, „Citroen C-Zero“, „Peugeot iOn“, „Fiat 500“, „Renault Zoe“. Tikriausiai nesuklysime sakydami, kad tai ekonominės klasės elektromobiliai. Beveik visi šie modeliai – nedideli hečbekai, o elektra nuvažiuojamas atstumas pilnu įkrovimu siekia apie 100 km. Jų baterijos ir varikliai nėra galingi, pavyzdžiui, 2012 metų „Fiat 500“ variklis – 23 AG arba 17 kW galios. Šio automobilio pardavėjas rašo, kad realus nuvažiuojamas atstumas apie 80 km, o žiemos metu – vos 65-70 km. Už tvarkingą „Fiat 500“ prašoma 6500 eurų.

Toliau skaityti „Kokie elektromobiliai šiuo metu yra Lietuvos rinkoje?”