Namų saugumo atmintinė

Kartais geriausios apsaugos sistemos yra ne pačios brangiausios, o protingai, logiškai įrengtos ir išplanuotos. Ką daryti, jeigu norite, kad jūsų namai būtų saugūs?

Įrenkite apsaugines sistemas

Saugos sprendimaiPirmas ir pats paprasčiausias bei šiais laikais gana populiarus pasirinkimas – tai sumontuojamos apsaugos sistemos, kurios leidžia lengvai ir greitai užtikrinti maksimalią apsaugos komandų priežiūrą jūsų nuosavybei. Galbūt jūs išvykstate savaitei atostogų, gal migruojate į užsienį ilgesniam laikui. O gal tiesiog jaučiatės nesaugiai savo rajone. Tuomet reikėtų pradėti nuo signalizacijos apsaugos sistemos. Gali viskas būti taip sutvarkyta, kad lengvai pro apsaugą niekas neprasmuks. Alarmas ir signalizacijos kauks visada, kai tik kažkas neaiškaus vyks. Taip pat apsauginės sistemos gali saugoti ir nuo gaisro. Tiesa, kaskart, kai signalizacija fiksuos pažeidimą ar įsilaužimą – taip pat įvyks ir kitas pokytis. Tai, visų pirma, signalas į centrinę saugos tarnybą. Ten bus gaunami pranešimai apie pažeistas sistemas, vykstantį įsilaužimą. Visa tai akimirksniu sukels ant kojų specialiąsias tarnybas. Taigi, jūsų namai joms pasidarys labai įdomūs ir galbūt net pavyks į namus pasikviesti komandą apsauginių. Žinoma, prieš vykstant pas žmones, komanda pirmiau skambina būsto savininkui, klausia slaptažodžio ir bando išsiaiškinti, kokia situacija, kodėl iš tikrųjų kaukė signalizacija.

Nepasikliaukite paprasta spyna

Toliau skaityti „Namų saugumo atmintinė”

Garso aparatūros nuoma: kaip pasirinkti geriausią variantą?

Kokybiška garso aparatūros nuoma Lietuvoje yra populiari paslauga, tad pradėję ieškoti pamatysite, kiek daug įvairiausių pasirinkimų galite atrasti. Skirtingos įmonės ir skirtingi asmenys nuomoja skirtingas aparatūras, juolab, tai dar skirtingomis sąlygomis ir tuo pačiu suteikia skirtingus pliusus, kurie gali paskatinti įvertinti nuomos privalumus.

Garso aparatūros nuoma, kaip pasiūlymas, dažniausiai pateikiamas internete. Tai galimybė labai greitai ir paprastai palyginti skirtingus pasiūlymus ir iš jų visų pasirinkti tą, kuris Jums atrodo labiausiai tinkamas.

Audio įrangos profesionalai1. Ieškodami pačio geriausio varianto turėtumėte susipažinti su kitų žmonių atsiliepimais apie vienos arba kitos įmonės suteiktas paslaugas. Daugelis klientų tokius atsiliepimus mėgsta palikti internete, kad kiti, kuriems irgi aktuali ši paslauga, paprasčiausiai galėtų susipažinti su privalumais ir trūkumais. Žinoma, žmonių poreikiai skiriasi ir kartais labai gerai suteiktos paslaugos nepatenkina poreikių,. tačiau svarbiausia, kad galima bent preliminariai suvokti, ko reikia laukti.

Toliau skaityti „Garso aparatūros nuoma: kaip pasirinkti geriausią variantą?”

Kaip pjauti žolę?

Žolės pjovimui puikiai tinkantys aeratoriai – tai puikus sprendimas visiems, kas nori greitai ir efektyviai nupjauti žolę prie namų ar kitur. Kartu su tokia žoliapjove ir smagu pjauti žolę, nes dirbi ir iškart matai rezultatus. O būtent tokie sodo darbai ir dirbami su didžiausiu džiaugsmu. Kaip tinkamai nupjauti žolę, naudojant šią techniką?

Apsirenkite specialiais drabužiais

AeratoriaiDažniausiai aeratoriai žolę pjauna puikiai, tačiau patys žolės stiebai išsilaksto į šalis. Tad turite būti nusiteikę ir pasirengę tam, kad pjaunant žolę nuolat jausite, kaip į jus laksto žalieji stiebeliai, žolės kuokštai ar tiesiog susmulkintos žolelės. Taigi, būtinai apsirenkite drabužius, kurių būtų negaila sutepti žole. Patikėkite, po žolėspjovimo su aeratoriumi visas atrodysite nuo galvos iki kojų tarsi apipiltas smulkinta žole. Ji bus ir ant batų, ir ant rūbų, ir ant veido. Dėl to reikia ir specialių akinių, galima dėtis ir galvos apdangalą, jeigu norite išsaugoti švarius plaukus.

Užpilkite kuro į aeratorių

Toliau skaityti „Kaip pjauti žolę?”

Vidaus durys: patarimai besirenkantiems

Vidaus durysŠiandien vidaus durys atlieka kur kas daugiau funkcijų, nei tik atskiria patalpas namuose. Vidaus durys taip pat izoliuoja garsą ir yra svarbi namų interjero detalė. Todėl pasirinkti vidaus duris, kai rinkoje toks platus asortimentas, yra nelengva. Pateikiame kelis patarimus, į ką atkreipti dėmesį, renkantis vidaus duris.

Kriterijai ir patarimai

  • Vidaus durų stilius – tai vienas pirmųjų aspektų, kurį turite apsvarstyti. Nuspręskite, kokio stiliaus vidaus durų Jums reikia, ir atkris labai didelė dalis rinkoje siūlomų modelių. Durų stilių būtina derinti prie bendro interjero, spalvų, tekstūrų, kuriamo stiliaus namuose. Pavyzdžiui, jei namuose puoselėjate skandinavišką stilių, labiausiai tiks baltos, paprastos ar su stiklo elementais durys, jei kuriate kaimišką stilių, geriausia rinktis natūralaus medžio duris ir t. t. Visas rinkoje esančias duris galima suskirstyti į dvi dideles kategorijas: klasiką ir modernų stilių. Tad jei nežinote, ko norite konkrečiai, pasirinkite bent vieną iš šių kategorijų, kuri labiausia atitinka Jūsų būstą.
  • Spalva – nustebsite, kokia plati durų spalvų paletė. Priimta durų spalvą derinti prie grindų spalvos, galima prie sienų spalvos ar kitų ryškių, didelių ir į akis krentančių akcentų. „Derinti“ ne visada reiškia parinkti tą patį atspalvį. Derinimu galime pavadinti ir kontrasto įspūdį – šis sprendimas gana dažnai pasirenkamas pastaruoju metu. Idealus kontrastas ne taip lengvai pasiekiamas.
  • Varčios užpildas – itin reikšmingas aspektas, nulemsiantis Jūsų durų kokybę, funkcionalumą ir ilgaamžiškumą. Jei ieškote pigiausio varianto, tuomet tiktų korio principu užpildytos vidaus durys (tokiam užpildui naudojamas akytas kartonas arba popierius). Vidutinio brangumo durų varčia bus užpildyta presuotomis medžio drožlėmis, tiksliau – bus plokštė. Tai geras variantas, jei negalite sau leisti brangiausio sprendimo – klijuotos medienos užpildo.
  • Vidaus durų apdaila – šis aspektas glaudžiai siejasi ir su dizainu, ir su kaina. Brangiausios ir patvariausios bus medinės vidaus durys. Šiandien rinkoje daugiausia rasite klijuotos medienos duris, kurios nėra itin jautrios temperatūrų svyravimams, nesivaržo, nesideformuoja, yra ilgaamžės ir reprezentatyvios. Maža to, medinės durys puikiai izoliuoja garsą bei šilumą. Pigesni variantai – faneruotos vidaus durys ir laminuotos vidaus durys. Jų privalumai: nesudėtinga priežiūra ir labai plačios dizaino galimybės.
  • Durys su stiklu ar be stiklo? Vidaus durims neretai pasirenkami stiklo intarpai. Jie gali būti skaidraus stiklo, matinio. Šis pasirinkimas priklauso dar ir nuo kuriamo interjero stiliaus. Pavyzdžiui, prancūziškam stiliui būdingos baltos, šviesios durys su nedidelių kvadratėlių stikliniais intarpais, moderniam stiliui pasirenkamos vieno didelio stiklo durys arba visai be stiklo elementų ir t. t.

Toliau skaityti „Vidaus durys: patarimai besirenkantiems”

Sniegas per Velykas – iššūkis vasarinėms padangos

Padangos automobiliams ir motociklamsŠios Velykos padovanojo visiems ne tik šventę, bet ir sniegą, kurį visi puolė fotografuoti bei kelti į internetą. Tačiau šios klimato išdaigos ne tik linksmos, bet ir pavojingos, mat ant transporto priemonių jau buvo sumontuotos moto padangos vasarinės, o per Velykas kaip tik beveik visi buvo palikę įprastą gyvenamą vietą ir nuvykę pas gimines. Taigi, keliuse ant sniego pasirodė daug vairuotojų su vasarinėmis padangomis.

Padangos jau buvo pakeistos

Ar tai būtų buvę moto riepas, ar padangos automobiliams, ar džipams, tačiau jau nuo balandžio 1 dienos buvo galima keisti padangas. Dauguma taip ir padarė, nes kam gadinti žiemines? Be to, buvo ir tikrai labai šilta – daug kas jau mėgavosi nuostabiu šiltu oru, deginosi gamtoje ir jau svajojo, kaip savaitgalį galės pasivaikščioti po sodą tik su maudymosi kostiumėliu. Tad Velykų bobutės dovana nebuvo tokia maloni.

Velykos kaip Kalėdos

Toliau skaityti „Sniegas per Velykas – iššūkis vasarinėms padangos”