Šaldytuvo valymas – nemalonus, bet būtinas

Samsung kainaNiekam nepatinka valyti šaldytuvo, net jeigu valomi gražiausi Samsung šaldytuvai. Tačiau tai yra neišvengiama procedūra, siekiant, kad jūsų buitinė stambioji virtuvinė technika tarnautų kuo ilgiau. Taigi, jeigu jūsų virtuvėje spindi Samsung prekės ženklas, dar nereiškia, kad tai viskas, ką jums reikia apie tai žinoti. Kaip valyti šaldytuvą?

Pasirūpinkite produktais

Jeigu jūsų Samsung šaldytuvai jau seniai valyti, metas imtis darbo. Pirmoji užduotis – pasirūpinti produktais. Tikriausiai išimdami juos visus iš Samsung šaldytuvo, pastebėsite pirmiausia tai, kad dauguma yra net nebūtinai turintys būti šaltoje temperatūroje. Kažkodėl Samsung šaldytuve laikote konservuotus žirnelius, kukurūzus, marinuotus agurkėlius – kai tokie gaminiai parduotuvių lentynose stovi įprastoje temperatūroje ir negenda. Taigi, ir jūs galite juos laikyti kur nors kitur. Kad ir po suolu ant žemės. Taip pat pastebėsite, kad šaldytuve ilgai laikėte daug įvairių kruopų bei prieskonių, kuriuos kažkada ten sudėjote, nes norėjote apsaugoti nuo maistinių kandžių. Visgi, bus neišvengiamai ir visokių greitai gendančių produktų. Tad prieš imantis šaldytuvo tvarkymo geriausia, aišku, iškart suvartoti kuo daugiau maisto, kurį galima suvartoti. Šaldytuvo geriau netirpdyti vasarą, verčiau tą atlikti pavasarį, rudenį, kada ir bute, ir lauke vėsiau. Tuomet kitus gendančius produktus tiesiog galėsite padėti į balkoną.

Pravalykite paviršius

Toliau skaityti „Šaldytuvo valymas – nemalonus, bet būtinas”

Venkite apšvietimo klaidų

Net jeigu baldų salone šviestuvai tik geri pardavinėjami, ir katalogas nesiūlo nieko pigaus ir prasto, žmogus, neturėdamas suvokimo, kaip reikia planuoti apšvietimą namuose, vis tiek viską gali sugadinti. Tad norint pasikabinti šviestuvą, dar pirma reikia pažiūrėti, kas iš to išeis. Pirma verta visada šiek tiek pasidomėti, paskaityti internete, sužinoti stilistų patarimus ir juos pritaikyti, kai bus kuriamas nuosavas interjeras. Taigi, kokios yra dažnos klaidos, nuo kurių neišgelbės geriausias šviestuvų katalogas, bet išgelbės sveikas protas?

Centrinė šviesa, ir viskas

Šviestuvai iš DomusVienas blogiausių namų apšvietimo pavyzdžių ateina iš gūdaus sovietmečio, kai senuose (tada – naujuose) daugiabučiuose kiekviename kambaryje buvo pakabinta po lemputę. Ir tai buvo vadinama apšvietimu. Šiais laikais apšvietimas taip neatrodo, ir tą kiekvienas žino. Taigi, centrinė šviesa užpildo visą kambarį, ir tu gali būti raus? Tikrai ne. Centrinė šviesa užpildo vietas, kur ji krenta, o ten, kur nepatenka, lieka tamsa. Tai visi kambario kampai, pasieniai. Jeigu šviestuvai dar ir nuleisti žemiau, tada išvis lieka tamsu. Prisiminkite kadrus iš filmų, kur rodomas tardymo kambariukas. Kuo pasižymi apšvietimas ten? Paprastai tardomasis sėdi prie stalo, kambarėlis tamsus, nors lempa yra – ji nuleista žemai.Taip būdama ji nemeta šviesos ir apsišviečia tik dalis kambario. Taigi, siekdami šviesaus kambario, būtinai naudokite daugiau apšvietimo šaltinių ir sistemų. Kurkite akcentinį apšvietimą su papildomais šviestuvais sieniniais, lubiniais ar pakabinamais, ir jie jums leis pamatyti, kaip iš tiesų turi atrodyti šviesa.

Per daug šviesų

Toliau skaityti „Venkite apšvietimo klaidų”

Kaip pasirinkti darbo vietą nekilnojamojo turto sferoje?

Nauji butai VilniujeJeigu svajojate tapti nekilnojamojo turto brokeriu ir parduoti naujus butus Vilniuje, nieko nelaukite ir pradėkite domėtis šia rinka bei ieškokite įsidarbinimui palankios nekilnojamojo turto bendrovės. Nekilnojamojo turto brokeris visais laikais buvo populiari profesija, kurioje įsidarbinus jūsų gali laukti atitinkamos perspektyvos ir, priklausomai nuo rezultatų, kilti darbo užmokestis. Kadangi šiuo laikotarpiu labai greitai kyla nauji butai Vilniuje, įmonė „Vilmesta“ visuomet jums gali padėti išsirinkti tinkamą apsigyvenimui sprendimą. Na, o priklausomai nuo jūsų poreikių, derėtų atkreipti dėmesį į šiuos aspektus, renkantis įdarbinimo vietą:

  • Jeigu netoli jūsų namų yra nekilnojamojo turto bendrovė – tai jau yra didelis pliusas. Po apsilankymų pas klientus jums nereikės ilgai keliauti namo, o ir pietų pertrauką, reikalui esant, galėsite praleisti jūsų namuose.
  • Jeigu agentūra, kuri siūlo darbą, yra kitame miesto gale ar rajone negu gyvenate, o jūs vairuojate automobilį, pasidomėkite, ar jį bus kur palikti darbo metu penkias dienas per savaitę nemokamai. Ne paslaptis, jog automobilio stovėjimo vieta kiekvieno didelio miesto centre kainuoja nemažus pinigus, todėl būtinai įvertinkite šį aspektą.
  • Pasidomėkite, ar įdarbinimo kompanija yra nauja, tik pradedanti veiklą ar patyrusi ir gerai žinoma nekilnojamojo turto rinkoje. Dažniausiai atėjus dirbti į ne pirmus metus veikiančią įmonę galite būti daugiau mažiau tikras dėl įmonės sėkmingumo, finansinės padėties ir pagal dirbančius asmenis pastebėti, ar įmonėje yra galimybės siekti karjeros ir pan.
  • Atkreipkite dėmesį, ar įmonė vykdo apmokymus, siunčia darbuotojus į seminarus, komandiruotes, taip plėsdama jų akiratį, tobulinant senas žinias ir skatinant išmokti daugiau.
  • Šiuolaikiniame amžiuje didelis dėmesys skiriamas technologijoms, todėl pravartu žinoti, kokiomis klientų valdymo sistemomis yra vadovaujamasi, ar didelis dėmesys skiriamas bendrovės internetinio puslapio ir jo mobilios versijos atnaujinimui, palaikymui ir pan.

Kaip išsirinkti Santechniką Vilniuje?

Jeigu jums reikalingas santechnikas Vilniuje, tai nereiškia, kad dabar turite pulti rinktis tą specialistą, kuris internete pasitaikė pirmiausiai. Renkantis statybininkus, elektrikus ar kitus specialistus, visada svarbu pasidomėti ne tik jų paslaugų įkainiais, bet ir darbo patirtimi, kompetencija, o svarbiausia – reputacija. Dažnai brokai sukelia daug nepatogumų, o ypač tie nepatogumai susiję su finansais – klientams tenka samdyti kitus specialistus, jog būtų ištaisomos prieš tai dirbusiųjų klaidos. Tam, kad išvengtumėte tokių situacijų, siūloma iškart internete domėtis pasirinktais specialistai ar bendrovėmis. Toli gražu ne kiekvienas santechnikos specialistas yra patikimas – yra daug sukčių, dirbančių nekokybiškai ir reikalaujančių didelių atlygių.

SantechnikaiPirmiausia, Vilniuje santechnikos darbus galintį atlikti specialistą jūs galite susirasti per specialias interneto svetaines. Jose yra skelbiamos anketos, o svarbiausia – ten rasite ir kitų sričių profesionalus. Įprastai santechnikai tokiose svetainėse nesireklamuoja itin dažnai, tačiau jeigu randate bent vieno anketą, tai turėkite galvoje, tuo viskas nesibaigia. Tokie portalai, kurie pateikia specialistų pasiūlymus ir anketas, dažniausiai turi ir atsiliepimų palikimo funkcijas. Tai reiškia, kad atradę kažkokią santechnikos specialisto anketą, jūs iškart galite matyti kokius atsiliepimus palieka buvę klientai. Jeigu jų tiesiog nėra, tai nereiškia, kad toks specialistas dar neturėjo jokių klientų. Tokiais atvejais, atsiliepimų ieškoti turėtumėte jau per paieškos sistemas. Geriausia tai, kad santechnikos darbus atliekantys specialistai reklamuojasi skelbdami savo įmonės pavadinimą arba nurodydami savo vardą bei pavardę. Būtent vardą ir pavardę siūlytume vesti paieškos sistemose – gausite nemažai informacijos kitose svetainėse apie santechniko darbų kokybę bei kainas.

Toliau skaityti „Kaip išsirinkti Santechniką Vilniuje?”

Kaip įsirengti miegamąjį kambarį?

Miegamasis – kambarys, kuriame kiekvienas mūsų praleidžia daugiausia laiko. Čia pradedame ir pabaigiame savo dieną, todėl natūralu, kad šio kambario įrengimui skiriame didelį dėmesį. Vieni svarbiausių miegamojo kambario baldų – lova, kurioje ilsimės ir miegamojo spintos stumdomomis durimis – Garderobeskap, kuriose laikome savo drabužius, rankšluosčius ar patalynę. Tokias spintas galite įsigyti „Garderobeeksperten“ internetinėje parduotuvėje. Šiame poilsio kambaryje rekomenduojama atsisakyti technikos ir stipraus apšvietimo, kuris trikdytų jūsų ramybę. Tyrimais įrodyta, jog žmonės, miegamajame kambaryje neturintys televizoriaus, geriau išsimiega ir todėl atsikelia labiau pailsėję ir darbingi.

GarderobeskapMiegamojo spintos šiame poilsio kambaryje dažniausiai pasirenkamos stumdomomis durimis, erdvios, plačios, kad tilptų kambario gyventojų drabužiai ir kiti asmeniniai daiktai. Baldų parduotuvėse siūlomas platus miegamojo spintų asortimentas su užraktais ar be jų, taip pat įvairių spalvų variacijomis. Turint omenyje, kad laikui bėgant daugėja žmogaus turimų daiktų asortimento, rekomenduojama rinktis platesnę ir erdvesnę miegamojo spintą, jog, reikalui esant, nepritrūktų lentynų naujiems drabužiams ir daiktams.

Toliau skaityti „Kaip įsirengti miegamąjį kambarį?”